Foto: FK Velež

Prihvatio ponudu iz susjedstva

Remetić napustio Velež i našao novi klub

FK Velež saopštio je kako Igor Remetić u narednom periodu neće raditi za mostarski tim.

Remetić je svojevremeno kao igrač nastupao za Rođene, a nakon što je u posljednje vrijeme radio kao trener kadetske selekcije, sada je našao novi angažman.

Sportski motivi presudili su da Remetić napusti Velež i preuzme Neretvu iz Metkovića, gdje će raditi kao trener prvog tima, što mu nije strano s obzirom da je prethodno vodio Travnik, Turbinu i TOŠK.

„U odluci o napuštanju kluba i odlasku u Neretvu iz Metkovića presudili su čisto sportski motivi, trenerski izazov i želja za rad sa seniorima. Hvala predsjedniku i direktoru na razumijevanju moje odluke“, rekao je Remetić i poručio kako će Velež i dalje biti njegov klub i dio njega.

Osim što je radio u Veležu kao trener kadetske selekcije, jedno vrijeme je Remetić bio i šef omladinske škole, kao i član stručnog štaba koji je mostarskom klubu vratio premijerligaški status.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.