Kosovo zabilježilo najbolji ranking ikad

Nova FIFA rang lista: Zmajevi blizu ispadanja iz Top 50

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nazadovala je za dva mjesta na najnovijoj FIFA rang listi koja je izašla danas. 

Zmajevi su u oktobru mjesecu pobijedili Finsku sa 4:1 na Bilinom Polju, ali tri dana kasnije doživjeli poraz kod Grčke od 2:1 što ih je udaljilo od Eura.

Zbog tog poraza došlo je i do pada na novoj FIFA listi pa su Zmajevi sada na 48. poziciji sa 1435 osvojenih bodova.

Ispred BiH su reprezentacije poput Jamaice, Alžira, Sjeverne Irske, Tunisa itd.

U samom vrhu Belgija je lider sa 1755 bodova, a slijede je Francuska, Brazil, Engleska, Urugvaj... Od reprezentacija iz regiona najbolji ranking u historiji zabilježilo je Kosovo koje se sada nalazi na 114. poziciji. Srbija je na 33. poziciji, a Hrvatska na sedmoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.