Netsi bolji od Knicksa

Irving fantastičnom trojkom riješio derbi New Yorka, Džanan Musa bez minutaže

Endin Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su u fantastičnoj utakmici pobijedili gradskog rivala New York Knickse sa 113:109.

Netsi su uspjeli da dođu do prve pobjede u novoj NBA sezoni, dok je za Knickse ovo bio drugi poraz. Knicksi su bili veoma blizi pobjede u Brooklynu, ali na kraju je na scenu stupio nevjerovatni Kyrie Irving koji je svom timu donio preokret i pobjedu.

Domaći tim je dosta bolje otvorio meč i nakon prve dionice vodio je sa 32:23. Netsi su nastavili s dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a rezultat na poluvremenu bio je 64:51 za Brooklyn.

Činilo se da će Netsi doći do lagane pobjede jer su uspjeli u trećoj dionici zadržati razliku, ali Knicksi su odlično igrači u posljednjih 12 minuta. Gosti dolaze do preokreta i vodstva od 109:108 pola minute prije kraja, ali je onda stvari u svoje ruke uzeo Irving.

On je preuzeo na sebe jedan od posljednjih napadač Brooklyna, te je s trojkom svom timu donio prednost od 111:109. Netsi su meč riješili kada je LeVert pogodio za konačnih 113:109.

Netse je do prve pobjede u sezoni vodio Irving koji je ljetos stigao u klub. On je u ovom meču ubacio 26 poena, te je dodao pet asistencija, tri ukradene lopte i dva skoka. Istakao se i Dinwiddie s 20 poena.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa ni u ovom meču nije dobio minutažu. Što se tiče gostujućeg tima najefikasniji bio je Allonzo Trier koji je ubacio 22 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.