Irving nakon 50 ubačenih poena: Posao nije obavljen do kraja...

Nova zvijezda Netsa nezadovoljna

Irving nakon 50 ubačenih poena: Posao nije obavljen do kraja...

Nova zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving sinoć je bila vrlo raspoložena u premijernom nastupu ove sezone.

Nekadašnji košarkaš Clevelanda i Bostona ubacio je u debiju za novi klub okruglo 50 poena, ali Netsi su ipak izgubili od Minnesota Timberwolvesa sa 127:126.

Kako Irving nakon meča kaže, šta mu vrijedi 50 poena kad je ekipa izgubila...

"Posao nije obavljen do kraja. Tih 50 koševa imaju svoju vrijednost, ali zapravo i nemaju kad nisu donijeli pobjedu", kazao je američkim novinarima nakon meča playmaker ekipe iz Brooklyna.

Inače, Irving je sinoć sa svojih 50 poena oborio nekoliko rekorda. Kada je došao do 32 postignuta poena, oborio je rekord D'Angelo Russella po broju koševa na debiju za Netse, a kada je došao do 48 postao je prvi igrač koji je postigao toliko poena na debiju za jedan NBA klub. Prethodni rekord bio je star čak 35 godina i držao ga je Kiki Vandeweghe.

Zanimljivo, onaj je prvi igrač u historiji sa 50 poena, osam skokova i sedam asistencija koji nije izgubio nijednu loptu na meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi