Stao u odbranu svog kolege Favrea

Kovača pitali šta misli o dolasku Mourinha u Dortmund, a on im žestoko uzvratio

E. Čaušević

Ugledni Bild objavio je prije nekoliko dana da je Jose Mourinho ozbiljan kandidat da preuzme klubu Borussije Dortmund.

Njemački klub ne pruža baš dobre partije u Bundesligi ove sezone, te navodno čelnici kluba razmišljaju o tome da uruče otkaz Julienu Favreu i da umjesto njega pokušaju dovesti Mourinha koji je bez posla već godinu dana.

Na pressu trenera Bayerna, Nike Kovača, novinari su pitali da li je Mourinho pravo rješenje za Borussiju Dortmund, a on im je žestoko odgovorio da ne želi kritikovati sovg kolegu Favrea koji to jednostavno ne zaslužuje.

"Neću kritikovati kolegu, naprotiv, dajem mu podršku jer je ovdje riječ o respektu. Svi žele poštovanje, ali to mora ići u oba pravca. Ne možete sve preispitivati kada izgubite utakmicu jer je to dio fudbala", rekao je Kovač i dodao.

"Favre je kao i mi nešto lošiji u ligi. Oni su četvrti, a mi smo treći. Izgubili su jedan meč, ali dobro igraju u Ligi prvaka i prošli su dalje u DFB Pokalu. Kako je onda sve loše? Pojavljuju se imena trenera koji bi ga mogli zamijeniti i to jednostavno ne razumijem, zaista ne razumijem. Ne znam zašto je uvijek najveći teret u medijima na leđima trenera".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.