Ko je u pravu?

Sporna situacija na Tušnju podijelila navijače Slobode i Sarajeva

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode i Sarajeva jučer su remizirali na Tušnju (1:1) u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je do prednosti stiglo u 11. minuti utakmice kada je Rahmanović pogodio za 0:1. Ipak, domaći tim stigao je do izjednačenja u nastavku utakmice, a gol je postigao Samir Bekrić.

A, krajem prvog poluvremena desila se sporna situacija koja je proizvela pravi mali "rat" domaćih i gostujućim navijača na društvenim mrežama. Naime, domaći su tražili prekršaj Ahmetovića nad Jusićem, dok su gosti smatrali da to nije bio faul i da je Jusić nakon toga igrao rukom, te su tražili penal.

Sudija se nije oglasio u ovoj situaciji, a sporni detalj s Tušnja možete pogledati u video prilogu a svakako će biti zanimljivo večeras kada će se o ovoj situaciji oglasiti i stručni konsultant u emisiji BHT. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.