Potpisan sporazum o zajedničkom razvoju između PVF akademije i FK Sarajevo

Potpisan sporazum o zajedničkom razvoju između PVF akademije i FK Sarajevo

E. Haračić

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo danas su potpisali sporazum o saradnji sa najvećom vijetnamskom fudbalskom akademijom PVF, koja je ujedno i suvlasnik FK Sarajevo, u okviru koje će unaprijediti svoju dosadašnju saradnju na polju razmjene iskustava i znanja.

Ugovor je unaprijeđena dosadašnja uspješna saradnja, a strane žele otvoriti dodatne mogućnosti organizacije zajedničkih kampova, turnira za mlade fudbalere, te dati priliku mladim fudbalerima da unaprjeđuju svoje vještine kroz razmjenu iskustava. Ovim će mladi fudbaleri FK Sarajevo dobiti redovnu priliku da koriste fascinantni trening centar u Hanoiju, dok će talenti iz Vijetnama imati priliku da napreduju igrajući sa kolegama iz Evrope.

Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo, predvođena većinskim vlasnikom upravljačkih prava Nguyen Hoai Namom, predsjednikom Upravnog odbora Senadom Jahićem i generalnom direktoricom Sabrinom Buljubašić imala je priliku obići i sve terene i trening prostore impresivne PVF akademije.

Pred većim brojem predstavnika lokalnih, ali i bh. medija, svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom istaknuo je Senad Jahić, predsjednik FK Sarajevo.

“Fudbalski klub Sarajevo je jedan od najvećih i najuspješnijih klubova u BiH. Kroz naš klub je prošlo mnogo nogometaša koji su igrali za bivšu Jugoslavju, kao i sada za BiH. Kroz našu historiju dugu 73 godine dokazali smo da smo jedni od najuspješnijih klubova u BiH, a to smo pokazali prošle sezone kada smo osvojili duplu krunu. Ponosni smo na to da veliku šansu za igru dobijaju mladi igrači koji su prošle sezone dobili 11.000 minuta u prvom timu, po čemu smo na vrhu u našoj drzavi. Znamo da je budućnost našeg kluba u izgradnji i promociji mladih igrača kroz akademiju i nadamo se da ćemo sa uspjeti napraviti velike stvari. Ovo što vi imate ovdje, mi u našoj državi nemamo, te se nadamo da ćemo zajedno sagraditi akademiju, ne najbolju u BiH, već i na prostorima bivše Jugoslavije. Nadam se da će potpisivanje današnjeg ugovora donijeti svijetlu budućnost, kako za FK Sarajevo, tako i za PVF akademiju”, rekao je Jahić nakon potpisivanja ugovora.

PVF akademija je u vlasništvu velikog industrijskog konglomerata Vingroup, a potpredsjednik ove kompanije Le Khac Hiep je istakao kako će današnje potpisivanje saradnje doprinijeti razvoju nogometa u Vijetnamu i BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Vingoup je jedna od najvećih kompanija u Vijetnjamu, kojoj je jedan od ciljeva poboljšati nivo standarda života u državi. Uključeni smo u sve društvene tokove, a u nogomet smo počeli investirati 2008. godine kada smo osnovali PVF akdaemiju. Nakon 11 godina PVF je postao najveći rasadnik talenata i najveća akademija u Vijetnamu koja je osvojila mnogo trofeja u omladinskim kategorijama, a brojni igrači PVF-a su postali redovni članovi svih reprezentativnih selekcija Vijetnama. Također, u našem trening-centru se spremju mnoge reprezentativne selekcije Vijetnama za takmičenja. FK Sarajevo je jedan od najboljih klubova u BiH. Klub već ima akademiju koja je iznjedrila nekoliko igrača koji su zaigrali i za nacionalnu seniorsku selekciju Bosne i Hercegovine. Na početku saradnje ćemo razmjenjivati tehnička iskustva i znanja, a u budućnosti će postojati mogućnost da igrači iz jedne zemlje idu igrati u drugoj i na taj način promovišu imidž BiH u Vijetnamu i obratno. Također, nadam se da će ova saradnja biti na obostrano dobro, te da će profitirati i naša seniorska reprezentacija i uspjeti ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine”, rekao je Le Khac Hiep.

Sporazum je u ime Akademije FK Sarajevo potpisala Sabrina Buljubašić, a u ime PVF akademije izvršna direktorica Phan Thu Huong.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fbigoal
Odlično, sad će da prave igrače na azijski način i svi će igrati u Ligi šampiona
3 7
Mungos
hahahahahahahahahahahah
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi