Maksimović: Remi sa Sarajevom je pokazatelj da zaslužujemo više

Edmir Škorić

Sredinom prošlog mjeseca 19-godišnji ofanzivac Slobode Saša Maksimović zadobio je povredu ključne nosti, ali sada se uspješno vratio.

Maksimoviću je tada preporučeno da miruje nekoliko sedmica iako se on nalazio u sjajnoj formi i imao je veliku želju da nastavi s igrama, no sada je ponovo spreman za takmičarske utakmice, a trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković mu je u nedjelju dao priliku u posljednjih 13-14 minuta i time nagovijestio da će i on, kao i prethodni treneri Slobode, ozbiljno računati na mladog bh. nogomeša. Također, Maksimović je i na Pecari protiv Širokog dobio šansu, u prvoj utakmici nakon povratka.

"Drago mi je što sam ponovo tu. Dok sam se oporavljao od povrede, stalno sam razmišljao o treninzima i utakmicama, jedva sam čekao da opet zaigram. I sretan sam što sam dobio priliku baš u ovim derbijima protiv Širokog i Sarajeva. Šteta za poraz na Pecari, a bod protiv Sarajeva pokazatelj je da zaslužujemo više od trenutnog plasmana", kazao je Maksimović.

Situacija na Tušnju nije bajna, no dolazak nove garniture ljudi na vrh kluba i novog trenera mogao bi označiti i promjene nabolje.

"Iskreno se svi nadamo da je ovo početak jednog izlaska iz turbulentnog perioda. Ono što bih naglasio, mi igrači smo i u najgorim periodima davali sve od sebe i svi do jednog smo postupali profesionalno, s velikom željom da Slobodu dignemo iznad problema", dodaje mladi ofanzivac, koji je ove sezone postigao dva gola, no vjerovatno bi taj broj bio i veći da se nije desila ta povreda protiv Borca.

Već u subotu Sloboda igra novu jaku utakmicu, pošto će gostovati Veležu u Mostaru.

"Velež se podigao s pobjedama protiv Zrinjskog i Čelika u Zenici i u tim je susretima pokazao da ima kvalitet unatoč lošem početku sezone. Nas čeka jako teška utakmica, ali moramo da uradimo sve kako bismo ostvarili rezultat koji će zadovoljiti i nas, struku, navijače i na kraju krajeva pomoći Slobodi da se pomakne iz opasne zone".

Selektor U21 reprezentacije Vinko Marinović je prije susreta s Njemačkom u kvalifikacijama za EP imao u opticaju i Maksimovića, ali zbog spomenute povrede on se nije mogao naći na spisku za taj meč, dok je pozvan ranije za duel s Belgijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratio sam susret u Zenici i mislim da su momci odigrali jako dobro, ali jasno nam je svima ko je Njemačka i koliko je teško igrati protiv takvih selekcija. Smatram da imamo izuzetno talentovanu generaciju, dobrog selektora i rezultati u budućnosti sasvim sigurno neće izostati. Očekujem da odigramo dobru utakmicu protiv Velsa i da nastavimo prikupljati bodove", dodao je mladi bh. reprezentativac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.