Vodeće ekipe bez trijumfa, Zrinjski i Borac pobjednici kola

Kompletirano 14. kolo Premijer lige

Vodeće ekipe bez trijumfa, Zrinjski i Borac pobjednici kola

A. Čaušević

Vodeće ekipe u 14. kolu Premijer lige nisu upisale pobjede pa je situacija u samom vrhu tabele nepromijenjena, dok se na dnu tabele djelimično zagužvalo.

Sarajevo je ostalo lider na tabeli iako se aktuelni prvak i nije proslavio na Tušnju. Igrači Bordo tima su imali prednost praktično od početka meča, ali "živahna" Sloboda predvođena iskusnim liscem Samirom Bekrićem je bila tvrd orah pa je meč završen s realnih 1:1.

Željezničar je izgubio na drugom uzastopnom gostovanju. Plavi su pružili sasvim solidnu partiju u fazi napada, ali i smušene reakcije u odbrani prouzrokvale su poraz Zrinjskog sa 2:1. Plemići su uz Borac ovim trijumfom najviše profitirali u 14. kolu jer su pobijedili direktnog rivala, a iskoristili i "kikseve" ostalih konkurenata. Osim velika tri boda, za mostarski klub je od velikog značaja i to što je 30 minuta odigrao mladi 18-godišnji Kristijan Stanić. Standardni juniorski reprezentativac, koji je debitovao i za U-21 selekciju, još jednom je pokazao da se na njega treba ozbiljno računati i upravo on može i treba biti putokaz treneru Plemića, Hariju Vukasu, koji u dosadašnjem dijelu sezone nije previše vjerovao mlađim snagama.

Borac je pobjednički niz nastavio protiv Tuzla Cityja. Banjalučani su upisali siguran trijumf sa 2:0 te su skočili na visoko četvrto mjesto. Čini se nakon promjene trenera i dolaska Elvira Baljića Tuzlaci polako padaju u formi jer je u gradu na Vrbasu upisan novi poraz.

Na posljednjih pet mečeva Radnik je osvojio 13 bodova te su i dalje na visokoj trećoj poziciji. Bijeljinci su u 14. kolu dočekali "kralja remija" ekipu Širokog Brijega. Meč je završen 0:0. Domaćim je to bio prvi, a gostima šesti remi u sezoni.

Feđa Dudić s Veležom nastavlja bilježiti odlične rezultate. Rođeni su pobijedili Čelik s 0:2 i polako, ali sigurno bježe iz opasne zone te su na pravom putu da se učvrste u sredini tabele, a možda i zaprijete vodećim timovima.

Na drugoj strani, poslije novog neupsjeha na domaćem terenu mnogo je upitnika iznad Bilinog polja. Zeničani su dobro startali, ali kako sezona odmiče sve su bliže zoni ispadanja, nego gornjem dijelu tabele.

Sloboda živnula, Mladost opet u životu

Sloboda je živnula. Tuzlanski Crveno-crni su zaustavili Sarajevo te će bod protiv lidera izabranicima Milenka Bošnjakovića značiti dosta za samopouzdanje u nastavku sezone bez obzira što je niz bez pobjede produžen na šest mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U derbiju fenjeraša Mladost je uz dosta sreće pobijedila Zvijezdu 09 te se pobrinula za gužvu u donjem dijelu tabele. Ekipa iz Doboja kod Kaknja je i dalje u zoni ispadanja, ali sada joj Sloboda i Čelik bježe samo dva, odnosno četiri boda.

Zvijezda 09 na terenu uopšte ne stoji loše. Izabranici Adnana Zildžovića su odigrali i više nego dobro protiv Mladosti, ali kako su rezultati jedino mjerilo dobra igra brzo pada u zaborav. Tim iz Etna sela Stanišići je i dalje bez pobjede. Prikovan je za dno tabele i glavni kandidat za ispadanje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi