Navijači Bayerna su strepili veći dio drugog poluvremena

Malo je nedostajalo da vidimo ogromno iznenađenje

Drugoligaš stjerao Bayern u rupu, Bavarci ipak preživjeli

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 1/16 finala njemačkog Kupa stigao na gostovanje kod drugoligaša Bochuma i slavio sa 2:1.

Iako su Bavarci bili veliki favoriti, na kraju su se dosta namučili da dođu do pobjede. Domaći su na samom početku zaprijetili Bayernu i to u dva navrata, ali se rezultat nije promijenio.

Nakon toga je Bayern preuzeo inicijativu i bio je bolji tim na terenu, ali u 36. minuti Bochum ipak stiže do vodstva kada je lopta ubačena u peterac, a Davies je postigao autogol za 1:0.

Bayern je i nakon toga napadao, ali se rezultat do odmora nije mijenjao. Niko Kovač je odmah u nastavku ubacio u igru Roberta Lewandowskog, a Bayern je i dalje napadao, međutim domaći su uspijevali da se odbrane.

Nešto kasnije su u igru ušli Coutinho i Muller i Bavarci su krenuli svim silama u napad. To im se konačno isplatilo u 83. minuti kada je Serge Gnabry pogodio za 1:0.

U 88. minuti domaći su ostali sa igračem manje nakon što je Bella-Kotchap napravio grešku, a onda je namjerno srušio Mullera koji je trčao prema lopti i na kraju je dobio crveni karton.

Samo minutu kasnije Muller je pogodio za preokret i vodstvo Bayerna od 2:1, a to je na kraju bio i konačni rezultat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.