Kup Hrvatske, osmina finala

Hajduk šokantno ispao iz Kupa, Dinamo s Hajrovićem u sastavu prošao dalje

Fudbaleri Hajduka ispali su iz Kupa Hrvatske, dok je njihov najveći rival Dinamo bez problema prošao u četvrtfinale.

Hajduk je u osmini finala gostovao kod Gorice te je doživio poraz od 2:1. Splićani su na terenu izgledali vrlo loše, a presudili su im Lovrić i Sok koji su pogađali u 64. i 85. minuti.

S druge strane, Dinamo je gostovao kod Opatije, a na terenu je bio i bh. reprezentativac Izet Hajrović. Izet nije uspio da se upiše u strijelce iako je odigrao cijeli meč, ali zato je blistao Gavranović koji je postigao dva pogotka, dok je jedan dodao Kadzior. Dinamo je slavio sa 3:0 i bez problema prošao dalje. Dodajmo da drugi bh. reprezentativac Amer Gojak nije bio u konkurenciji za ovaj meč zbog povrede.

Od ostalih rezultata, vrijedi istaći da je u četvrtfinale prošla i Lokomotiva Zagreb koja je slavila kod Vinograda sa 3:0, Šibenik je pobijedio kući Belišće sa 2:1, a Inter Zaprešić je slavio kod Istr 1961 sa 2:1.

Do kraja dana na rasporedu je još jedan meč i to onaj između Varaždina i Rijeke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.