Nekadašnji argentinski golman o svom sunarodnjaku

"Messi mora u Real ako želi biti bolji od Cristiana Ronalda"

Debata o tome koje bolji, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo i dalje traje i vjerovatno nikada neće dobiti svoj konačni zaključak.

Jednostavno, oni koji više vole Cristiana Ronalda smatraju Portugalca boljim bez obzira na sve, a takav je slučaj i sa ljubiteljima lika i djela Lionela Messija.

Ipak, tu su i dalje oni koji preporučuju jednom ili drugom šta da urade žele li pobijediti u utrci za epitet najboljeg.

Javio se sada i legendarni argentinski čuvar mreže, Hugo Gatti koji je svojevremeno branio boje najvećih rivala u Argentini, Rivera i Boce (za Bocu je skupio blizu 400 nastupa), ali i Gimnasije iz La Plate.

"Messi neće moći da se poredi sa Cristianom Ronaldom, Maradonom ili Peleom sve dok se ne dokaže u još nekom klubu osim Barcelone. Dok on igra kod kuće, gdje je navikao i gdje mu je udobno, Ronaldo se otisnuo u najveći svjetski klub", istakao je Gatti, pa nastavio:

"Messi mora skupiti petlju i krenut tim putem, u Real, da pokaže da može uspjeti i negdje drugo. U suprotnom, biće samo jedan u moru igrača".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Možda zvuči kao da sam protivnik Argentine, ali Messi mora da se dokaže u velikim utakmicama, a ne samo kada ima komfor. Messi dobro igra kada ga puste da dobro igra. Jako je lako kada igra na omiljenom mjestu", poručio je danas 75-godišnji Gatti i dodao:

"Neka igra u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu, u suprotnom će uvijek ostati samo jedan od mnogih. Kada bude igrao tamo moći će se boriti sa Cruijffom, Maradonom i Peleom."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.