Izdržao 10 sekundi

Yaya Toure se od Kine oprostio glupošću karijere

Admin Čaušević

Yaya Toure se od Qingdao Hunghaija prema svemu sudeći oprostio i više nego na neslavan način. 

Toure je nedavno ekipu Qingdao Hunghaija uveo iz druge u prvu ligu, a njegov posljednji nastup u dresu ovog tima je trajao 10 sekundi.

Praktično čim se krenulo s centra 36-godišnjak je udario jednog od igrača ekipe Nantong Zhiyuan te je dobio crveni karton nakon što je snimak pregledan uz pomoć VAR tehnologije.

Bivšem veznjaku Manchester Cityja i Barcelone je ovo bilo treće isključenje u karijeri, a ovakav nepromišljen potez od tako iskusnog igrača sa više od 600 odigranih utakmica zaista iznenađuje.

Inače, za Qingdao Huanghai je baš kao i za Tourea ovo bila posljednja utakmica u sezoni, a na kraju je upisan poraz rezultatom 2:1.

Toure je u Kinu stigao u julu, a na 14 mečeva postigao je dva gola i upisao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.