Utakmice se igraju 4. i 5. februara

DFB Pokal: Težak zadatak za Bayern u osmini finala, Borussia prošla nešto bolje

S. Pašalić

Žrijeb osmine finala njemačkog Kupa je održan danas i donio je nekoliko zanimljivih duela.

Bayern, koji se prije nekoliko dana dosta namučio sa Bochumom i u završnici je stigao do preokreta i pobjede 2:1 će igrati protiv Hoffenheima koji ga je prije par kola u Bundesligi na Allianz Areni savladao sa 2:1.

Borussia Dortmund ide na gostovanje kod Werdera koji trenutno nije u nekoj formi, ali do trenutka odigravanja utakmice Kupa ima još jako puno pa se mnoge stvari do tada mogu promijeniti.

Vedad Ibišević sa Herthom također ide na teško gostovanje kod Schalkea, a jako zanimljive utakmice će biti i one između Bayer Leverkusena i Stuttgarta, te Eintrachta i Leipziga.

Sve utakmice će se igrati 4. i 5. februara, a Bayern je branitelj titule.

Svi parovi osmine finala njemačkog Kupa:

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart
FC Bayern Munchen - 1899 Hoffenheim
FC Schalke 04 - Hertha BSC
1. FC Saarbrücken - Karlsruher SC
Werder Bremen - Borussia Dortmund
1. FC Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf
SC Verl - Union Berlin

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.