(Foto: EPA)

Dobio otkaz

Niko Kovač više nije trener Bayerna!

Midhat Šljivak

Niko Kovač više nije trener minhenskog Bayerna.

Hrvatski stručnjak dobio je otkaz na klupi bavarskog tima nakon blamaže i poraza od Eintrachta iz Frankfurta od 5:1.

Kovač je tako neslavno završio epizodu u Minhenu, a umjesto njega će ekipu u narednim utakmicama voditi Hans Flick. Odluka o nasljedniku bit će donijeta jako brzo.

Ovu vijest je zvanično potvrdio njemački tim na svojim zvaničnim stranicama, a stigle su i prve reakcije.

"Rezultati naše ekipe u prethodnim utakmicama pokazali su da nam treba promjena. Uli Hoeness, Hasan Salihamidžić i ja smo imali seriju ozbiljnih razgovora sa Nikom i odlučili smo da on više ne bude trener", rekao je direktor kluba Karl-Heinz Rummenige.

Sportski direkor Hasan Salihamidžić je rekao:

"Sada očekuje pozitivan odgovor tima i dodatnu motivaciju da ispunimo svoje ciljeve do kraja sezone".

Kovač je zahvalio Bayernu na svemu...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Smatram da je ovo prava odluka za klub. Rezultati, ali način na koji smo igrali doveli su do ove odluke. Moj brat Robert i ja se zahvaljujemo Bayernu za sve što su za nas učinili u ovih godinu i po. Želim ekipi sve najbolje", rekao je Kovač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.