Radnik poražen nakon pet kola

Žižovićeva želja u Banjaluci se nije ostvarila: Bila je veoma jednostavna...

Samir Mlaćo

Derbi između Borca i Radnika jučer je pripao Banjalučanima. Bilo je 2:0, ali u prvi plan izašao je potez nogometaši Radnika nakon što je glavni sudija Aleksandar Njegomirović pokazao na 11 metara nakon duela jednog igrača gostiju i Stojana Vranješa.

Gosti su tada izgubili živce, te krenuli da napuste teren. Kao munja je doletio jedan od pomoćnika glavnog trenera Mladena Žižovića i jasno pokazao da se to ne smiju raditi, svjestan prije svega drakonskih kazni.

Mladen Žižović nakon meča djelovao je utučen, razočaran... Birao je riječi kada je u pitanju sporni detalj. Iako mlad, Žižović je već skupio mnogo iskustva u Premijer ligi, te zna da ovakvi potezi na kraju samo mogu donijeti nove probleme njegovom klubu.

"Ne možemo biti zadovoljni porazom, ali možemo igrom poslije prvog gola. Pogodili smo i prečku, a onda 2:0. Šta da kažem o onom detalju? očigledno osjećaju nešto što mi možda ne vidimo. Vidjećemo šta je.... Čestitam svojim igračima, nismo se mogli vratiti poslije 2:0. Razočaran sam, ne zaslužujemo ovo. Borcu čestitam na pobjedi", kazao je razočarani Žižović.

Zanimljivo da je Žižović prije meča u Banja Luci na press konferenciji svog tima odgovorio i na pitanje o sudiji. Kao da je predosjećao nešto ili bolje rečeno upozoravao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U posljednje vrijeme se diglo puno polemike na pojedine odluke sudija, pa generalno moramo razmišljati i o tom aspektu. Smatram da su ljudi koji vode Savez i ovo takmičenje dodijelili najboljeg sudiju, te da neće biti grešaka bez obzira na pritisak. Radi se o mladom i kvalitetnom sudiji koji ima želju da napreduje i da svi uživamo u duhu sporta. Banja Luka je grad sporta, te želimo da se poslije utakmica priča o dobrim akcijama i sportskom ambijentu", govorio je Žižović.

U narednom kolu Radnik će se na pobjenički niz pokušati vratiti protiv FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.