Kraj epizode u klubu

Oproštaj braće Kovač od uposlenika Bayerna: Ne želimo vas ometati...

Hrvatski trener Niko Kovač od nedjelje navečer više ni zvanično nije na klupi Bayerna iz Minhena, a samim tim otišao je i njegov pomoćnik, odnosno brat Robert.

Pomenuti dvojac odlučio je da se nakon ovih vijesti oprosti od uposlenika kluba i to preko maila. Razlog je taj što ih nisu htjeli ometati pred važne utakmice protiv Olympiakosa i Borussije.

"Dragi Bayernovi zaposlenici, sigurno ste čuli da više nismo trener/pomoćni trener kluba. Oproštaj s više od 1000 kolega bio bi težak, a želimo i pustiti ekipu da se u miru pripremi za dvije bitne utakmice protiv Olympiakosa i Borussije. Zbog toga vam se obraćamo mailom", navode braća Kovač i dodaju:

"Hvala vam od srca. Svi ste nas toplo dočekali, uvijek bili tu za nas kad smo trebali pomoć i uvijek nas podržavali. Hvala za sve naše razgovore. Nikad nećemo zaboraviti osvajanje lige, kupa i superkupa. Želimo vam sve najbolje, kao i cijelom klubu. Naravno da ostajemo navijači Bayerna. Sve najbolje i pozdrav."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovač je na klupi Bayerna od ljeta 2018. godine, a s klubom je prošle sezone osvojio Bundesligu i Kup.

Nakon niza loših rezultata u ovoj sezoni klub mu je dao otkaz, a na kraju je presudio težak poraz u gostima od Eintrachta iz Frankfurta od 5:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.