EPA

Ko će sjesti na vruću klupu?

Schweinsteiger predložio trenera Bayernu: Sigurno bi došao

U njemačkim medijima uveliko se špekuliše o tome ko bi mogao sjesti na klupu Bayerna.

Rukovodstvo Bayerna u nedjelju je poslije loših rezultata uručilo otkaz Niki Kovaču, a mediji pominju mnoga imena špekulirajući o nasljednicima, među kojima je i ono Josea Mourinha.

'The Special One' je bez angažmana otkako se u decembru 2018. godine razišao s Manchester Unitedom, a da bi bio idealan za Bavarce mišljenja je i njihov legendarni igrač Bastian Schweinsteiger.

"Mogu zamisliti Mourinha u Njemačkoj. Sjećam se da me je uvijek pitao za Bayern i Bundesligi. Za vrijeme naših gostujućih utakmica, na televiziji je uvijek bila Bundesliga. Zaista je poznavao svakog igrača, čak i iz manjih timova, a učio je i njemački jezik. Vjerujem da bi prihvatio izazov", rekao je Schweinsteiger u razgovoru za Bild.

Kovačevog nasljednika će inače dočekati savršen skor u Ligi prvaka, ali i tek četvrto mjesto na tabeli Bundeslige. Ipak, sastav je i dalje sastavljen od fudbalera svjetske klase koji bi uz pravi trenerski odabir opet bio velik i snažan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.