Obratio se novinarima

Salčinović otkrio koliko mu je Čelik dužan

Na stadionu NK Čelik održana je konferencija za medije povodom stanja u kojem se našao zenički premijerligaš.

Čeliku je, podsjetimo, prijetilo izbacivanje iz BHT Premijer lige BiH zbog neizmirenih dugovanja, no u međuvremenu klupski investitor Aydin Olgun je uplatio novac i samim tim 'produžio život' klubu iz Zenice.

Upravo je Olgun bio taj koji se danas obratio javnosti i ponudio odgovore na brojna pitanja koja se tiču Čelika, a osim njega na konferenciji za medije prisutan je bio i iskusni igrač Fenan Salčinović.

Novinare su ponajviše interesovala dugovanja prema igračima.

"Od ove polusezone se duguju igračima dvije mjesečne plaće. Meni se konkretno duguje puno više, radi se tu o puno više sezona, a ako već insistirate na cifri, mislim da se radi o iznosu od oko 145.000 KM...", otkrio je Salčinović na početku.

Ističe kako su svi u svlačionici potrešeni zbog posljednjih dešavanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada postoje dugovanja, logično je da ima nezadovoljnih i da situacija nije idealna. Svi smo potrešeni nakon ovoga. Nadam se da ćemo izaći jači iz ovoga svega i da ćemo svu koncentraciju usmjeriti na subotnju utakmicu kako bismo se iskupili navijačima za ovu sramotu za koju igrači nisu krivi", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.