Olgun tvrdi da nije znao za nemogućnost odigravanja utakmice Čelik - Željezničar
Aydin Olgun (desno) i njegov čovjek od povjerenja koji je vodio klub i sve oko finansija Erhan Sumbul, poznatiji kao Effe (lijevo)

Turski investitor izdao saopštenje

Olgun tvrdi da nije znao za nemogućnost odigravanja utakmice Čelik - Željezničar

A. Čaušević

Turski investitor Aydin Olgun jučer je doputovao u BiH kako bi "ugasio požar" u NK Čelik i zenički klub ostavio u Premijer ligi. 

Zeničani su danas isplatili sva potrebna dugovanja te će se uredno nastaviti takmičiti u elitnom rangu bh. fudbala.

Olgun je izdao i saopštenje u kojem je između ostalog naveo da uopšte nije bio upoznat s informacijom da postoji mogućnost da se utakmica Čelik - Željezničar ne odigra.

"Neprijatno iznenađen saznanjem da utakmica 15. kola BH Telecom Premijer lige BIH između FK "Željezničar" Sarajevo i NK "Čelik" Zenica nije odigrana zbog nepoštivanja Odluka Disciplinske komisije N/FS BiH od strane kluba čiji sam predsjednik. Želim prije svega zeničku ali i BiH javnost informisati o slijedećem:

- Do mene kao glavnog investitora i predsjednika NK "Čelik" Zenica nisu stigle informacije o nemogućnosti odigravanja utkakmice zbog nepoštovanja Odluka Disciplinske komisije N/FS BiH;

- Vlastite aktivnosti bazirao sam na osiguranju materijalnih i infrastrukturnih uslova za seniorski pogon te sam osigurao i dostavio sredstva za isplatu redovnih obaveza prema igračima kako bi isti nesmetano i sa velikom sportskom željom i motivom ušli u prvenstvenu utakmicu protiv FK "Željezničar" Sarajevo te rasterećeni postigli što bolji rezultat kojim bi obradovali ne samo mene nego armiju navijača;

- Također, zbog nepotpune infomisanosti o eventualnim obavezama odnosno prijetn jama suspenzijom od strane N/FS BiH, brinoo sam o investicijasma koje se odnose na izgradnju trening kampa za Akademiju kluba te pripremi redovne godišnje Skupšine čije je održavanje planirano sredinom decembra mjeseca 2019. godine;

- Nakon neočekivanog i bolnog saznanja o stvarnom stanju kluba čiji sam predsjednik, koje je kuluminiralo neodigravanjem prvenstvene utakmice obavještavam javnost o mjerama koje namjeravam poduzeti i koje sam sublimirao u sljedeću odluku:

1. Pothitno utvrditi stvarno knjigovodstveno stanje NK "Čelik" Zenica na dan 31. 10. 2019 godine što uključuje

- Obaveze prema poreznim odganima države BiH, Federacije BiH, ZE-DO Kantona i grada Zenice;

- Obaveze prema svim uposlenicima NK "Čelik"" Zenica po osnovu pravosnažnih i izvršnih odluka i presuda nadležnih organa N/FS BiH i sudova BiH;

- Obaveze NK "Čelik" Zenica prema dobavljačima;

- Utvrđivanje kompletnog iznosa ličnih investicija u NK "Čelik" Zenica

2. Bez odlaganja nadležno tužilaštvo ZE-DO Kantona upoznati sa aktivnostima sa zaključivanja štetnih ugovora koji imaju obilježja krivičnog djela u predmetima:

- Adilović Tarik i Adilović Hanan

- Sporazum sa NK "Vitez" Vitez po osnovu obeštećenja oigrača amatera Vrhovac Vedrana

- Isplata sredstava bez pravnog osnova Dujković Ratku i Stevi Nikoliću

- Angažman firmi i trećih lica za potrebe NK "Čelik" Zenica bez saglasnosti Upravnog odbora kluba

3. Uputiti javni poziv za izbor i imenovanje lica na ključne funkcije u klubu:

- Sportski direktor kluba

- Izvršni direktor kluba

- Koordinator omladinskog pogona

- Tehnički sekretar

4. Za realizaciju odluke zadužujem generalnog sekretara NK "Čelik" Zenica i knjigovodstveni servis kluba.

5. Rok za realizaciju odluke 15.11.2019. godine.

Uz sve naprijed navedeno, obavještavam javnost da ću ličnim sredstvima kao što sam to i do sada uglavnom radio, izmiriti sva dugovanja koja NK "Čelik " Zenica ima po osnovu Odluka Disciplinske komisije N/FS BiH te da će utakmica 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH biti odigrana u definisanom terminu od strane N/FS BiH.

Nakon 15.11.2019. godine i uvida u stvarno stanje NK "Čelik" Zenica, obavjestit ću javnost o daljim postupcima u vezi vlastitog statusa odnosno poštivanje preuzetih obaveza vezanih za budućnost NK "Čelik" Zenica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošlost, dešavanja prije mog ulaska u Klub ni meni a ni široj javnosti nisu pretjerano bitna pa zato ne želim biti saučesnik u već više puta viđenoj priči na ovim prostorima, ne želi m biti dio bilo kakve političke priče a posebno ne predizborne i izborne kampanje niti moneta za potkkursivanje za zadovoljavanje nečijih ličnih interesa i ambicija.

U klub sam ušao čistih namjera i samo sa jednim ciljem a to je jak i stabilan NK "Čelik" Zenica", navodi se u saopštenju kojeg je potpisao Aydin Olgun.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hRASNICArULES
Cuj nije znao a savez slao dopise, u petak ih obavjestili i onda opet dali rok do nedelje do 15:30 a utakmica se trebala odigrati u 16:30, i ovo je i sam delegat napisao sluzbenom dokumentu NFSBIH
2 13
DobarDam
Naravno da nije znao. Za to su znali samo kriminalci sa grbavice i babo im ivica
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi