Portugalac igra 174. evropsku utakmicu

Cristiano Ronaldo večeras stiže Maldinija, ispred njega još samo Iker Casillas

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras igraju u gostima protiv Lokomotiva iz Moskve u okviru četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Stara dama se nalazi na prvom mjestu nakon tri odigrane utakmice sa sedam bodova koliko ima i drugoplasirani Atletico Madrid. Juve večeras u Moskvi ide na pobjedu, a Maurizio Sarri na teren je poslao skoro najjači sastav.

Od prve minute večeras će igrati i Cristiano Ronaldo koji će tako izjednačiti rekord legendarnog Paola Maldinija. Naime, Maldini je u svojoj bogatoj karijeri odigrao 174 evropske utakmice pod okriljem UEFA-e, a Ronaldo će izjednačiti večeras taj rekord.

Ispred portugalskog igrača sada je trenutno njegov nekadašnji saigrači iz Real Madrida, Iker Casillas, koji je odigrao 188 utakmica u Evropi nastupajući za Real i Porto.

Ronaldo je u dosašnjoj karijeri igrao većinom Ligu prvaka, ali ima još nastupe u Kupu UEFA i Super Kupu Evrope. Portugalac je evropske mečeve igrao sa Sportingom, Manchester Unitedom, Real Madridom i Juventusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.