Liga Evrope, 4. kolo

Duarteove škarice za bod Vitorije protiv Arsenala

Danas je u Guimaraesu odigran prvi meč 4. kola grupne faze Lige Evrope. Duel Vitorije i Arsenala je pomjeren za danas kako bi se sutra izbjegle gužve jer i "obiližnja" Braga igra domaću utakmicu u okviru Lige Evrope.

U Guimaraesu nije viđena posebno uzbudljiva predstava, sve do samog finiša. Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

U prvom poluvremenu je domaća Vitorija bila nešto konkretnija i prijetila preko Evangeliste, Tapsobe i Davidsona, ali nije uspio doći do pogotka.

Arsenal je zaigrao nešto bolje u drugom poluvremenu, ali se na gol Topnika čekalo do 81. minute. Nicolas Pepe je odlično ubacio iz slobodnjaka, a Mustafi dobro reagovao i glavom pogodio za 0:1.

Domaći su do porvananja mogli u 90. minuti susreta, odigrali su odličnu kontru, ali je Bonatini neprecizno šutirao iz sjajne pozicije.

Ipak, u prvoj minuti sudijske nadoknade Vitoria dolazi do 1:1. Rochinha je glavom vratio loptu pred gol Arsenala, a Duarte sjajno škaricama pogodio za poravnanje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Imali su domaći u posljednjim trenucima meča još par dobrih situacija, ali nisu uspjeli stići do novog gola.

Arsenal se trenutno nalazi na prvom mjestu u Grupi F sa 10 bodova, dok je Guimaraes danas osvojio prvi bod i nalazi se na četvrtoj poziciji. Eintracht i Standard Liege će sutra odigrati međusobni duel u okviru 4. kola. Tim iz Frankfura je trenutno drugi sa šest bodova, dok je Standard na trećem mjestu sa tri osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.