Challenger u Slovačkoj

Džumhur kasno sinoć prošao u osminu finala Bratislave

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se kasno sinoć po našem vremenu u osminu finala Challengera u Bratislavi i to nakon što je porazio domaćeg tenisera Lukasa Lacka sa 2:1 u setovima.

Obzirom da je u posljednjih nekoliko mjeseci u vrlo slaboj formi, naš Damir je ispao iz Top 100 najboljih svjetskih tenisera pa ga u narednom periodu sve češće možemo viđati na Challengerima.

Sinoć nije imao baš pretjerano težak zadatak jer je igrao protiv 182. tenisera svijeta, a na kraju ga je teškom mukom pobijedio sa 2:1 u setovima nakon sat i 39 minuta igre.

Naš Damir je prvi set dobio sa 6:4, da bi u drugom izgubio 6:3 pa se otišlo u odlučujući set. Tu se bh. teniser mnogo bolje pokazao te je s dva brejka uspio da slavi sa 6:1 i ode u osminu finala.

Ovo je inače bio četvrti međusobni duel Džumhura i Lacka te treća pobjeda bh. tenisera.

Džumhur će u narednom kolu igrati protiv Emila Ruusuvuorija koji je 147. teniser svijeta i sigurno da će i u tom duelu biti favorit.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.