Trener Juventusa pravdao svoj potez

Sarri je sinoć izvadio iz igre Ronalda, a to nikada nije pametno: Plašio sam se....

Cristiano Ronaldo je pred kraj sinoćnjeg susreta između Lokomotiva iz Moskve i Juventusa doživio nesvakidašnju situaciju za svoju karijeru jer je bio zamijenjen.

Sarri je umjesto Portugalca ubacio Paula Dybalu, a Ronaldu se to nije svidjelo pa je treneru Stare dame nešto dobacio dok je prolazio pored njega i išao ka klupi.

Sarri je također imao nešto i njemu da poruči, a nakon meča je obrazložio zašto je napravio izmjenu.

"Ronaldo u ovom momentu nije u sjajnoj formi, posljednjih par dana je imao problem sa koljenom, pokušava da nadoknadi dodatnim naporom i tako stavlja aduktor pod još veće opterećenje. Već je tokom prvog poluvremena bio razdražljiv pošto je imao pobleme. Tokom sprinta je napravio pokret koji mi nije izgledao dobro, pa sam se plašio da će se povrijediti i učinio najbolje za njega, izveo ga sa terena", pravdao se Sarri.

Inače, Portugalac ove sezone i ne igra baš u najboljoj formi pa je u Ligi šampiona na četiri meča postigao tek jedan gol. Posljednji gol iz igre postigao je prije šest utakmica kada je zatresao mrežu Bologne. Poslije toga bio je samo strijelac protiv Genove i to s penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.