Francuz u igri za klupu Bavaraca

Wenger: Iduće sedmice razgovori s Bayernom

U Bayernu traje intenzivna potraga za novim trenerom nakon što je Niko Kovač dobio otkaz.

 Jose Mourinho dugo je slovio kao prvi favorit za upražnjeno mjesto, u igri je bio i Thomas Tuchel, no mediji u Njemačkoj najveće šanse daju bivšem Arsenalovom menadžeru Arseneu Wengeru.

Iako se činilo kako su u pitanju samo špekulacije, Wenger je prekinuo šutnju i u razgovoru za britanske medije potvrdio kako nije isključeno da upravo on zasjedne na klupu Bayerna.

"Rummenigge me pozvao u srijedu popodne, ali kako se nisam mogao javiti odmah, ispričao sam mu se i nazvao ga nešto kasnije. U tim trenucima već je bio u automobilu, išao je na utakmicu protiv Olympiakosa. Razgovarali smo maksimalno četiri do pet minuta, pitao me jesam li zainteresovan za posao u Bayernu, što je za mene bilo iznenađenje. Rekao sam mu da nisam razmišljao o tome i da mi treba malo vremena da razmislim", ispričao je Wenger, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dogovorili smo da ćemo razgovarati sljedeće sedmice, jer sam u Dohi do nedjelje. To je istinita priča."

Olakotna okolnost po Wengera je što tečno govori njemački jezik, a s Bayernovim vodećim ljudima Beckenbauerom, Rummeniggeom i Hoennesom se poznaje skoro 40 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.