Nisu imali mogućnost mnogo da izlaze iz hotela

Piqueu je Mundijal 2010. godine bio noćna mora: "Ležao sam u sobi i satima buljio u plafon"

Endin Čaušević

Defanzivac Barcelone, Gerard Pique, početkom ove godine oprosio se od igranja za reprezentaciju Španije.

Pique je desetak godina nosio dres Crvene furije s kojom je osvojio sve što je mogao. Prvo je 2010. godine sa Španijom postao prvak svijeta, a potom su Španci 2012. godine odbranili titulu prvaka Evrope.

No, Pique je na iznenađenje mnogih početkom ove godine odlučio da završi s nastupima za reprezentaciju Španije. Poručio je da je s Crvenom furijom ostvario sve što je mogao, te da se sada fokusira na neke druge stvari.

Pique se prisjetio i Mundijala iz 2010. godine koji se igrao u Južnoj Africi. Tada je Španija došla do titule nakon što su u finalu pobijedili Holandiju sa 1:0. No, Španci se nisu baš zabavljali u Južnoj Africi tokom mjesec dana koliko su tamo boravili.

"Sjećam se Svjetskog prvenstva iz 2010. godine kada smo osvojili titulu. Najgore je bilo što tamo nismo imali šta da radimo. Satima smo znali igrati karti, a znao sam ponekad mnogo vremena ležati u sobi i gledati u plafon. Nije bilo šanse da negdje odete mjesec dana i da mislite samo o fudbalu. Zbog toga smo se družili dosta i kartali i do ranih jutarnjih sati", rekao je Pique.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.