Pobjeda Plemića

Meč odigran u katastrofalnim uslovima: HŠK Zrinjski razbio FK Tuzla City

Edmir Škorić, foto: V. Bernadić

U jednom od derbija 16. kola Premijer lige BiH Zrinjski je savladao Tuzla City s 4:0.

Nogometaši Zrinjskog najavljuju potpuni izlazak iz rezultatske krize, a pod vodstvom novog trenera Nenada Gagre očitali su lekciju ove sezone sjajnoj ekipi Tuzle City, koja danas i nije bila na svom nivou.

Već na startu meča Rustemović prijeti gostima i najavljuje šta bi moglo da se desi na neuslovnom terenu Pod Bijelim brijegom, zbog čega je bilo i upitno današnje odigravanje utakmice. U šestoj minuti Plemići preko Frane Čirjaka dolaze do vodstva. Čirjak je šutirao, a lopta je na putu do gola zakačila Hadžanovića što je rezultiralo pogotkom.

U 34. minuti bilo je 2:0, pošto je Kunić postigao skoro pa identičan pogodak kao onaj Čirjaka za 1:0. Opet je lopta na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju iz Tuzle.

Na 3:0 povisio je Mandić u 64. minuti nakon ubačaja Tičinovića sa strane, da bi potom Stanić u 80. ovjerio trijumf Zrinjskog.

Zrinjski je sada peti sa 26 bodova, a današnji rival Tuzla City ostaje četvrti sa bodom više u odnosu na Plemiće. Ispred su Sarajevo, (32), Željezničar (29) i Borac (27).

Zrinjskom slijedi teško gostovanje u Banjaluci kod Borca, a Tuzla City na Tušnju, poslije reprezentativne pauze, dočekuje Čelik.

Zrinjski - Tuzla City 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Gojković, Čirjak, Zlomislić, Kunić, Barbarić, Ibanez, Rustemović, Mandić, Tičinović, Kadušić.

Tuzla City: Fejzić, Crnkić, Beganović, Kojić, Ramić, Terzić, Hadžanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.