Ubjedljiv trijumf Studenata

KK Bosna Royal brojao do 102

Admin Čaušević

KK Bosna Royal je 4. kolu A1 lige upisao ubjedjiv trijumf nad Brčko Distrikom rezultatom 102:61.

Studenti su odigrali furioznu prvu četvrtinu poslije koje su imali dvocifrenu prednost. Bilo je 28:9 i već tada se vidjelo da će meč u Skenderiji biti jednosmjeran.

Gosti sa sjevera BiH su dobili drugi period (20:23), ali su domaći odigrali odlično i u trećem periodu kojeg su dobili sa 12 razlike (26:14).

Posljednjih deset minuta bilo je rutinsko odrađivanje posla za KK Bosna koja je na kraju slavila sa +41. Konačan rezultat glasio je 102:61.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Tyron Lamar sa 21 poenom, dok je Meris Bečirović dodao 15. Kod gostiju sa 17 poena se izdvojio Dušan Ilić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.