KK Bosna Royal: Izmirit ćemo potraživanja prema KSBiH

Studenti danas u nižem rangu

KK Bosna Royal: Izmirit ćemo potraživanja prema KSBiH

KK Bosna Royal suspendovan je od strane Košarkaškog saveza BiH zbog neizmirenih dugovanja.

Posljednjih godina nekadašnji prvaci Evrope sastavljaju kraj s krajem, a nakon što su elitni rang zamijenili s A1 ligom, dugovanja koja imaju prema KSBiH sada su ih koštala i suspenzije.

Nije dugo trebalo čekati da Studenti izdaju saopštenje za javnost u kojem su, između ostalog, pojasnili o čemu se zapravo radi i naveli da će navedena potraživanja u najskorije vrijeme izmiriti.

"U svjetlu jučerašnje Odluke KSBIH, izražavamo svoju podršku finansijskom discipliniranju klubova, i preuzimanju ingerencija i na nižim ligama, a što do sada nije bio slučaj. Mi smo uplatili kotizaciju unaprijed za učešće u A1 ligi , u cijelom iznosu, kao i potraživanja Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo po osnovu članarina , i za KK 'Bosna' i za KK 'Royal'. Košarkaški savez Kantona Sarajevo vodi A1 ligu. Uslijed kašnjenja u doznaci sredstava, iz tehničkih razloga , a na koje nemamo uticaj, nismo uplatili 1.ratu od 2560,00 KM, duga prema KSBIH. Ukupan dug prema KSBIH iznosi 7560,00 KM

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Navedena potraživanja ćemo u najskorije vrijeme izmiriti, a definitivno insistirati na uključenju predstavnika Kluba u organe Saveza, kako KSBIH, tako i KSKS, a kako bismo bili ravnopravni s ostalim Klubovima, koji imaju svoje predstavnike i kreiraju Pravila i Propozicije. Podržavamo discipliniranje Klubova, ali linearno, za sve podjednako", navodi se u saopštenju.

Kaznu je pored KK Bosna Royal zaradio i ŽKK Mladi Krajišnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti