Kao nekada...

Znate li šta se desilo kada je Željo zadnji put slavio s 4:0 na Tušnju?

Edmir Škorić

Ponovi li se takav scenarij i ove sezone, crno se piše Tuzlacima, a Plavima ostaju da vjeruju da bi se to stvarno mogla ponoviti "luda 2012.".

Željo je jučer slavio s 4:0 protiv Slobode na Tušnju i preuzeo je lidersku poziciju s obzirom na remi Sarajeva u Bijeljini (1:1), mada sarajevski rivali imaju trenutno isti broj bodova i vodiće do kraj borbu za prvo mjesto, uključujući još neke timove iz vrha.

Plavi su, naravno prije ovog jučerašnjeg meča, posljednji put s 4:0 Slobodu na Tušnju pobijedili još 2012. godine. Tada je, zanimljivo, također trener bio Amar Osim, a gosti iz Sarajeva su već u 10. minuti poveli golom Muamera Svrake na ubačaj Zajka Zebe. Iako je Sloboda zaigrala nešto bolje, uslijedio je novi gol Želje.

Svraka postiže novi gol u 65. minuti, a osam minuta kasnije Eldin Adilović postiže 18. prvenstveni gol u toj sezoni za 3:0, da bi tačku na i stavio Svraka u 82. minuti, kada je hat-trickom kompletirao nevjerovatnu partiju.

Slobodu je te sezone vodio Darko Vojvodić, a crveno-crni će iste sezpne ispasti iz lige. Prvak je bio Željezničar, koji je naprosto bio dominantan od početka do kraja i imao je nevjerovatnu seriju pobjeda.

Plavi su sa 71 bodom i samo tri poraza na 30 mečeva postali prvaci ispred Širokog Brijega koji je imao 63 boda. Sloboda je ispala zahvaljujući pobjedi Leotara nad Željezničarom u Trebinju u posljednjem kolu, mada je tada i sama sebe izbacila jer je poražena s 2:0 od Slavije. Slavija i Sloboda su seznu završile s istim brojem bodova, istim učinkom, ali je Slavija zbog boljeg međusobnog omjera ostala u ligi.

Uz Slobodu je tada ispala i Kozara iz Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Slobode pribojavaju se da bi ovo mogao biti deja-vu, a situacij na tabeli trenutno može itekako da ih zabrine. Njihov tim ima samo 15 bodova i odmah je iznad opasne zone. Ukoliko bi se na neki način ponovio scenarij iz 2012. godine, niko sretniji ne bi bio od stanovnika Grbavice i navijača Željezničara. Naravno, pritom ne mislimo na njihovu sreću zbog eventualne tragedije Slobode nego nove titule u Dolini ćupova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.