Štilić Semir stvarno unosi nemir

Impresivna statistika veznjaka Plavih

Štilić Semir stvarno unosi nemir · Komentar

A. Čaušević

Vratiti se u voljeni klub nakon 10-ak godina boravka u inostrastvu s reputacijom velike zvijezde i još većim očekivanjima navijača uvijek sa sobom nosi pritisak, ma koliko kvalitetan igrač bio u pitanju. 

Aplauzi i ovacije s tribina sa stadiona gdje je sve počelo su uvijek vrijednije nego na ostalim stadionima. Svjestan je toga Semir Štilić, najzvučnije pojačanje FK Željezničar posljednjih nekoliko godina.

Kada se vratio kući ovog ljeta poslije niza avantura u Poljskoj, Ukrajini, Turskoj, Kipru Štilić je znao da ne smije razočarati armiju navijača Plavih. Teren je jedino mjerilo za svakog fudbalera, a Sarajlija je tu briljantan.

"Ovo je moj klub, bilo je milion razloga zašto sam se vratio. Ostao sam dužan Želji, ovo je jedini klub u BiH u kojem mogu igrati. Moje su ambicije da budem na što boljem nivou i pružam dobre partije", kazao je na predstavljanju.

Štilićeva statistika u devet odigranih ligaških utakmica je impresivna. Devet nastupa, po četiri gola i četiri asistencije. Ono najbolje bi trebalo tek da uslijedi s obzirom na zaostatak u fizičkoj spremi u odnosu na saigrače.

Nakon čuda od gola na Tušnju zaslužio je naklon. Ljubitelje fudbala u BiH podsjetio na neka druga vremena kada su bh. terenima leđa protivnicima lomili i bili noćna mora za golmane Džemo Smječanin, Almir Turković, Dželo Muharemović, Alen Škoro, Purke Stojanović, Hrvoje Erceg, Buco Osmanhodžić, Zorana Rajović, Wagner Santos Lago...

Kada je počinjao karijeru Grbavicom se redovno skandiralo "Semir Štilić unosi nemir", a da zaista unosi nemir pokazao je jučer na Tušnju. Pretrčati 40-ak metara s loptom u nogoma, poslati protivnika na pod i onda kao šlag na tortu - vrhunski lob. I sve to po izuzetno teškom terenu za igru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nešto stariji i navijači s dužim stažom u Dolini ćupova su se sa Štilićevom ljevicom upoznali ranije. Od ove sezone priliku to imaju i mlađe generacije navijača Željezničara. Što u ekipi ima jednog takvog kapitalca zadovoljno može ruke trljati i Amar Osim. Ako ko na Grbavici zna izvući najbolje iz igrača, onda je to on.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
GRANDE SEMIR!?
10 20
kiki
treba pitati Husrefa i Amara sto Stlicu ne smeta los i blatnjav teren
14 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi