Oni su odigrali do sada svaku minutu

Četiri "neumorna"

S. Grebović

Za vikend je kompletirano 16. kolo prvog razreda fudbala u Bosni i Hercegovini nakon kojeg su sarajevske ekipe na prve dvije pozicije na tabeli i koliko-toliko su odvojene od ostalih koje dijele svega bod ili dva.

Ekipa Željezničara se nakon ovog kola vratila na lidersku poziciju sa 32 boda na svom kontu, koliko ima i drugoplasirano Sarajevo, ali su izabranici Amara Osima ipak lideri zbog bolje gol-razlike.

Impresivna serija trećeplasiranog Borca od pet vezanih pobjeda prekinuta je za vikend remijem u Doboju kod Kaknja pa Banjalučani sada imaju 28 bodova, dok je i pored malog rezultatskog pada u posljenje vrijeme ekipa Tuzla Cityja i dalje najveće osvježenje ove sezone sa bodom manje od Borca.

Kao što smo i rekli, do sada je odigrano ukupno 16 kola, odnosno 1440 minuta, a mi smo se odlučili pozabaviti statistikom o tome koji su to igrači koji nisu propustili ni minuta u igri.

Vrijedi istaći da su liste izuzeti golmani. Kliknite KRENI da pogledate koja četiri igrača imaju epitet "neumornih".

Besim Šerbečić (FK Sarajevo)

Prvi na ovoj listi, ali ništa manje važan od ostalih je štoper Sarajeva Besim Šerbečić. On je na Koševo stigao ljetos iz redova norveškog Rosenborga sa epitetom velikog pojačanja, što je igrama na terenu i dokazao.

Vrijedi istaći da je Šerbečić ove sezone postigao dva pogotka, što je za jednog štopera sasvim solidan učinak. Uz to je svega dva puta upisan u bliželjnice bh. arbitara.

Za relativno kratko vrijeme nametnuo se kod šefa struke bordo tima Husrefa Musemića, koji za sada svoj tim ne može zamisliti bez ovog sjajnog 21-godišnjaka.

Đorđe Ćosić (FK Borac)

Kao što smo naveli, Borac je remijem prekinuo pet uzastopnih pobjeda koje su imali na svom kontu, ali su uprkos njemu ostali na trećoj poziciji. Čini se kako su se Banjalučani nako nešto lošijeg starta konsolidovali i počeli igrati u skladu sa svojim mogućnostima.

Jedan od najzalužnijih za dobre partije u posljednje vrijeme svakako je lijevi bek ove ekipe Đorđe Ćosić koji se također našao na našem spisku. On je na Gradski stadion u Banjoj Luci stigao u ljeto 2018. godine iz redova Viteza, a u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Drinu iz Zvornika, Zvijezdu 09 i mostarski Zrinjski.

Ćosić je nakon 1440 odigrane minute ove sezone zaradio tek jedan žuti karton što je za svaku pohvalu.

Ivan Šubert (FK Radnik Bijeljina)

Radnik je evropsku avanturu završio već na prvoj prepreci eliminacijom Spartaka iz Trnave. Izabranici Mladena Žižovića su brzo zaboravili na to i okrenuli se domaćem šampionatu u kojem za sada stoje sasvim solidno na šestoj poziciji sa 26 osvojenih bodova.

Jedan od onih igrača koji su odigrali svaku minutu ove sezone u BH Telecom Premijer ligi je i štoper Ivan Šubert koji je u Bijeljinu stigao ove zime iz redova srbijanske Bačke.

Jovo Kojić (FK Tuzla City)

Tuzla City je nakon nekoliko lošijih rezultata i dalje gornjem domu Premijer lige. Svega dvije pobjede u posljednih sedam utakmica malo su pokvarile odličan dojam iz prve trećine sezone.

Još jedan štoper koji se našao na ovoj listi je iskusni Jovo Kojić koji je najstandardniji fudbaler svoje ekipe i četvrti sa svakom provedenom minutom na terenu u ligi od svih igrača.

Bio je strijelac jednog pogotka i zaradio je dva žuta kartona za ukupno 1440 odigranih minuta u tekućoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.