EPA

Trenutno je u Marseilleu

Strootman pred povratkom u Italiju?

Defanzivac Kevin Strootman mogao bi od januara zaigrati ponovo u Serie A, piše francuski list L'Equipe.

Dvadesetdevetogodišnji holandski fudbaler je u ljeto 2018. godine napustio Romu i karijeru nastavio u Marseilleu, no posljednjih dana je aktuelna priča o novom transferu.

Eminentni medij iz Francuske L'Equipe piše kako su za Strootmanove usluge zainteresovani Inter i Milan, a relativno povoljna cijena njegovih papira, mogla bi, navodi se, rezultirati povratkom u Italiju gdje je prethodno ostavio veliki trag.

U Italiji je Strootman već igrao za Romu čiji je dres nosio punih pet godina. U tom je razdoblju odigrao 131 utakmicu i postigao 13 pogodaka.

Ranije je kroz karijeru još nastupao za Spartu Rotterdam, Utrecht i PSV.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.