Paolo Maldini ima jasan plan: Povratak Ancelottija u Milan
Ancelotti je na tankom ledu u Napoliju

Ni Milan, ni Ancelotti ne mogu biti zadovoljni sa trenutnom situacijom, pa bi moglo doći do dogovora

Paolo Maldini ima jasan plan: Povratak Ancelottija u Milan

S. Pašalić

Carlo Ancelotti je na dobrom putu da napusti Napoli.

Italijanskom stručnjaku ove sezone ne ide baš najbolje u Seriji A, a njegov tim u posljednje četiri utakmice ne zna za pobjedu.

Nakon posljednjeg kiksa na svom terenu protiv Genoe, vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis je odlučio da ekipu stavi u karantin i mnogi igrači nisu bili zadovoljni s tom odlukom, ali je i Ancelotti bio protiv nje.

Zatim je bilo raznih varnica između igrača, navijača i trenera pa atmosfera definitivno nije najbolja, a to ne odgovara Ancelottiju koji je već pod ogromnim pritiskom.

Laurentiis je navodno dao ultimatum Ancelottiju da u utakmicama protiv Milana u Seriji A i Liverpoola u Ligi prvaka pokuša sačuvati svoj posao, ali čini se da i ako dobije otkaz, već postoji klub koji ga želi angažovati.

Naime, Tuttosport donosi informaciju da bi se Ancelotti mogao vratiti u Milan, ako Paolo Maldini ostane na poziciji tehničkog direktora.

Ancelotti je vodio Rossonere u periodu od 2001. do 2009. godine i u tom periodu osvojio naslov prvaka u Italiji i dva puta Ligu prvaka, a s obzirom da Stefanu Pioliju ne ide baš najbolje na klupi Milana, vrlo lako bi se moglo desiti da na ljeto Ancelotti ponovo preuzme ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi