EPA

Nesuđeni reprezentativac BiH

'Odbjegli sin' Muamer Tanković pravi odličan transfer?

Napadač porijeklom iz BiH Muamer Tanković tokom zime bi mogao napustiti Hammarby.

U ovom švedskom klubu Tanković pruža odlične partije, sa 14 pogodaka i osam asistencija je ujedno i najefikasniji igrač Hammarbyja, a partije koje pruža će vjerovatno rezultirati transferom.

Tankovićevo ime se nalazi na listi želja nekoliko klubova, a mediji u Švedskoj tvrde kako je jedan od njih i grčki AEK s kojim je navodno već uspostavio pregovore.

"Čelnici AEK-a već su kontaktirali Tankovića, ali još nikakva službena ponuda nije došla na adresu Hammarbyja", navodi list Expressen.

Isti medij navodi kako je Tanković potpisati novi ugovor sa Hammarbyjem, a kako mu isti ističe na kraju sezone, vodstvo kluba ga je primorano prodati kako bi na njemu koliko-toliko zaradili.

U proteklom periodu čelnici N/FSBiH su uložili velike napore kako bi Tanković igrao za našu zemlju, i sam fudbaler je bio poduzeo konkretne korake, ali na kraju se javio FIFA-i i cijelu priču obustavio.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Dobili smo informaciju kako se Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da ima ponovo želju nastupati za Švedsku", saopštili su prije dva mjeseca iz krovne kuće bh. fudbala.

Za švedsku reprezentaciju je Tanković dosad nastupio dva puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.