Odluke Disciplinske komisije NFSBiH

Tuzla Cityju novčana kazna zbog Husića, Stanišiću opomena

Admin Čaušević

Prvi čovjek FK Tuzla City te predsjednik FK Zvijezda 09 Azmir Husić i Boris Stanišić našli su se na tapetu Disciplinske komisije NFSBiH.

Nakon što je sudija utakmice 11. kola FK Tuzla City - FK Željezničar (2:2) Zoran Grbić prijavio Azmira Husića tuzlanski premijerligaša je prošao s novčanom kažnom.

Disciplicni su Tuzla City kaznili sa 1.000 KM jer je Husić po završetku utakmice neovlašteno ušao u svlačionicu sudija i verbalno ih vrijeđao, navodi se u odluci.

Stanišića je prijavio sudija Haris Kaljanac nakon susreta 9. kola FK Zvijezda 09 - FK Velež (1:2), a predsjednik kluba iz Semberije je prošao s opomenom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sadržaj odluka pročitajte ispod:

"FK "Tuzla City" Tuzla, izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000,00 (jednahiljada) KM, u skladu sa 56. stav 1. tačka a) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (slaba organizacija utakmice) na prvenstvenoj utakmici 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH, sezona 2019/20, između FK "Tuzla City" Tuzla - FK "Željezničar" Sarajevo (2:2), odigrana dana 28.09.2019. godine u Tuzli, vezano za neprimjereno ponašanje bivšeg predsjednika FK "Tuzla City" Tuzla, Azmira Husića koji je po
završetku utakmice neovlašteno ušao u svlačionicu sudija i verbalno ih vrijeđao.

"Boris Stanišić, predsjednik FK "Zvijezda 09" Bijeljina, zbog prekršaja iz člana 45. a u vezi sa čl.12. DP NS/FS BiH, (nesportsko ponašanje), počinjenog na prvenstvenoj utakmici 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH, sezona 2019/2020, odigrane između FK "Zvijezda 09" Bijeljina - FK "Velež" Mostar (1:2) dana 22.09.2019. godine u Ugljeviku, kažnjava se opomeno."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.