Horić i Hreljić odigrali su dobar meč protiv Borca, ali su dobili po treći žuti karton, tako da neće biti na raspolaganju protiv ekipe Radnika

Kakanjci oslabljeni u narednom meču

FK Mladost bez trojice defanzivaca protiv FK Radnik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti pripremaju se za naredno kolo u Premijer ligi kada će na domaćem terenu dočekati Radnik iz Bijeljine. Kakanjci će do kraja polusezone u tri meča biti u dva navrata domaćini.

Izabranici Ibre Rahimića nakon dobrog meča i remija protiv Borca 1:1 u Doboju kod Kaknja, ponovo će biti domaćini, ovaj put u okviru 17.kola dočekat će ekipu Radnika, koja dolazi s novim trenerom Slobodanom Starčevićem.

Mladost trenutno zaostaje dva boda za Slobodom, koja je na poziciji koja i naredne sezone garantuje igranje u Premijer ligi. U naredna tri kola, Kakanjci će pokušati da osvoje što više bodova, kako bi na proljeće mogli lakše do opstanka u Premijer ligi.

Nevolja za stručni štab u narednoj utakmici jeste što ne mogu računati na trojicu nogometaša, koji su protiv Borca bili standardni. Kenan Horić i Kenan Hreljić bili su stoperski tandem u posljednjoj utakmici, ali su dobili i po žuti karton, što im je ukupno treći, tako da će propustiti duel protiv Radnika. Branko Bajić, lijevi bek također je dobio žuti karton protiv Borca tako da i on neće biti na raspolaganju u narednom meču.

Osim povrijeđenog Dujmovića, te pomenute trojke koji su kartonirani, Ibro Rahimić na raspolaganju ima ostale igrače, a najviše izmjena u timu biće u posljednjoj liniji, gdje se očekuje da stoperski par čine Isaković i Hasić, koji su bili na klupi protiv Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.