Ko ima najstariju, a ko najmlađu ekipu u Premijer ligi?

Ukupan prosjeka godina igrača u Premijer ligi iznosi 25,4

Ko ima najstariju, a ko najmlađu ekipu u Premijer ligi?

E. Škorić

Ukupan prosjek starosne dobi za 315 igrača u 12 klubova Premijer lige BiH iznosi 25,4 godina.

Najstariju ekipu u Premijer ligi ima FK Borac iz Banjaluke, pa je prosjek godina igrača u rosteru ovog kluba 28,2.

Iskusne u Borcu predvode Saša Kajkut s 35 godina, Mladen Lučić s 34, Vladimir Volkov, Stojan Vranješ i Nemanja Janičić imaju po 33, po 32 imaju Aleksandar Radulović i Marko Mirić, a 31 godinu Zoran Milutinović, baš kao i Marko Jovanović. Najmlađi u ekipi je 19-godišnji Bojan Marković, dok godinu dana više ima Vladan Danilović.

Druga najstarija ekipa u Premijer ligi je ekipa Radnika s prosjekom godina od 26,4. U rosteru se nalazi 26 igrača. Velibor Đurić je predvodnik ove generacije sa 37 godina, 33 ima Luka Bilobrk, 32 Mahir Karić...

Slijedi HŠK Zrinjski s prosjekom godina 26,3, pa Željezničar (26,2), Čelik (25,7), Tuzla City (25.5), Široki Brijeg (25,3), Sloboda (25,1), Velež (24,9).

Među najmlađim ekipama u ligi su Sarajevo s prosjekom 24,5, Zvijezda ima prosjek 24, a ubjedljivo najmlađu ekipu ima Mladost Doboj Kakanj (23,2).

Najstariji član Mladosti je stoper Aladin Isaković, kapiten koji ima 34 godine, Šerfić Hasić ima 31, a svi ostali imanju manje od 30 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najmlađi je Anes Hrsutanović sa 17 godina, Amar Begić ima 19, a čak šestorica po 20 godina, dok je još devet igrača u rosteru koji imaju 21 godinu.

S obzirom na veliki broj mladih i neiskusnih igrača, Mladost je osuđena na borbu za opstanak, no isto tako mlad tim Sarajeva bori se za vrh. Naravno, mnogi će reći da je najbolje imati balans i spoj mladih i iskusnih igrača.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
Pa Zeljin tim i nije toliko star u prosjeku, s obzirom da GORAN PARADŽIK I ELVIS MUJIĆ imaju preko 45 godina..
6 1
sancolinii
A to su ta željina djeca hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi