Uoči sarajevskog derbija

Nekoliko zvučnih imena će morati biti oprezni na stadionima Grbavica i Rođeni

Admin Čaušević

Premijer liga BiH se nastavlja predstojećeg vikenda. FK Željezničar i FK Sarajevo, dva prvoplasirana tima očekuju teški ispiti. 

Nakon što odigraju utakmice protiv Veleža, odnosno Širokog Brijega oba tabora sarajevskih rivala će se fokusirati na njihov međusobni duel za 10-ak dana na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Nekoliko zvučnih imena u obje ekipe će morati biti izuzetno oprezni na stadionima Rođeni i Grbavica jer postoji mogućnost da propuste drugi ovosezonski vječiti derbi.

U Bordo timu po dva žuta kartona imaju dva izuzetno važna igrača Besim Šerbečić i Mersudin Ahmetović, zatim Benjamin Tatar, Bojan Letić i Alen Mustafić.

Kada su u pitanju Plavi opasnost od suspenzije prijeti Semiru Štiliću čija je forma u naglom usponu, te Mladenu Veselinoviću i Srđanu Staniću.

Oprezni će morati biti i pomoćnici Amara Osima, Adnan Gušo i Almir Memić koji su do sada zaradili dvije javne opomene te prema pravilima od ove sezone svaka naredna znači i jedan meč odsustva s klupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predstojećeg vikenda suspenzije će odraditi Enes Sipović (Željezničar) te Anel Hebibović i Darko Lazića (Sarajevo) te će u slučaju da ne bude povreda konkurisati za gradski derbi.

Inače, Sarajevo Veležu gostuje u subotu od 13 sati, dok će Željezničar Široki Brijeg dočekati u nedjelju u 16 sati. Prvi međusobni duel sarajevskih timova ove sezone igran na Grbavici završen je visokom pobjedom Plavih s 5:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.