EPA

Lakša povreda je bila u pitanju

Pjanić na terenu već protiv Atalante?

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bit će najvjerovatnije u konkurenciji za predstojeći duel s Atalantom, javljaju italijanski mediji.

U kvalifikacijskoj utakmici protiv Italije je Pjanić izašao iz igre s bolnom grimasom na licu, no pregledi kojima je podvrgnut kasnije u Torinu pokazali su da, srećom, povreda nije ozbiljnije prirode.

Tako je Pjanić već jučer bio u mogućnosti da trenira s Juventusom, doduše lakšim intenzitetom, a mediji u Italiji pišu da bi do subotnje utakmice trebao biti maksimalno spreman i na raspolaganju treneru Mauriziju Sarriju.

Kada su u pitanju ostali igrači, Blaise Matuidi se u potpunosti oporavio, dok će Alex Sandro najvjerovatnije biti odsutan sve do duela s Atletico Madridom u Ligi šampiona koji se igra 26. novembra u Torinu.

Računajući klupske i reprezentativne utakmice Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone skupio već 20 nastupa. Za Juventus je odigrao sve mečeve osim susreta s Genoom, i to zbog mjera opreza, jer je prethodno kolo protiv Leccea zamijenjen u 67. minuti također zbog problema s aduktorom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.