Oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

Husejinović, Hadžanović i Rastoka naplatili potraživanja od FK Sloboda

Samir Mlaćo

U Premijer ligi se bliži odlazak na zimsku pauzu, a radno je i u Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH.

Danas su iz Sindikata oglasili te istakli da su trojica nogometaša FK Sloboda i NK Čelik ostvarili svoja prava. Radi se o Adisu Hadžanoviću, Saidu Husejinoviću i Marinku Rastoki.

"Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini želi upoznati javnost s posljednjim, uspješnim aktivnostima naše organizacije. Naime, pravni tim naše organizacije u proteklim mjesecima vodio je i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istaći pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini vodio je sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Kluba, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola između FK Željezničar i NK Čelik Zenica. Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog Kluba, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema Igračima", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo istaći da su pojedini sporovi bili izuzetno komplikovani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između Igrača i Klubova, te apelujemo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH, kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za Igrače, te će naša organizacija u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko novca smo osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini , a ovim putem pozivamo sve igrače Premijer lige BiH, 1. Lige FBiH, 1. Lige RS, fudbalerke Premijer lige BiH za žene, fudbalerke trenere, te bh. igrače u inostranstvu da postanu članovi naše organizacije, te da vode brigu o svojim pravima i zaštiti istih", navodi se u istom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.