Imao je sjajnu sezonu

Jović je u Realu, ali i dalje mu pristižu priznanja iz Njemačke

Samir Mlaćo

Srbijanskom napadaču Luki Joviću baš i ne cvjetaju ruže u redovima Reala.

Iako plaćen 60 miliona eura, Jović za sada nije opravdao očekivanja, a spominjalo se da će čak i na posudbu.

Ipak, ostao je, te tri meča započeo u Primeri, a na šest utakmica dobio šansu sa klupe. Postigao je tek jedan pogodak, no u redovima Kraljeva vjeruju da će ipak kako vrijeme bude odmicalo potvrditi svoje kvalitete.

U Španiju je Jović stigao iz Eintracht Frankfurta gdje je briljirao. u 32 utakmice Bundeslige postigao je 17 pogodaka, te oduševio tamošnju javnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dobio je brojna priznanja, a jedno je stiglo ovih dana. Naime, u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Njemčke proglašen je najboljim napadačem Bundeslige u prošloj sezoni.

Dobio je 75,8 posto glasova nogometaša koji i učestvuju u ovom izboru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.