Novi format izazvao žestoke reakcije

Koeman kritikovao UEFA-u: Zar trebam ići uopšte na žrijeb?

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Koeman žestoko je krizikovao UEFA-u.

Među onima koji nisu zadovoljni novim UEFA-in formatom Evropskog prvenstva je i Koeman, koji ponajviše kritika ima na žrijeb grupa u kojima je puno toga poznato i prije nego što počne izvlačenje.

Tako Koemanu uopšte nije jasno treba li se pojaviti na žrijebu koji će se održati krajem ovog mjeseca.

"Uopšte ne razumijem ovaj novi format. Pitao sam vodeće ljude našeg Fudbalskog saveza trebam li se uopšte gnjaviti odlaskom na žrijeb 30. novembra", kazao je Koeman i tako podržao Kevina de Bruynea koji je također imao primjerdbe na UEFA-u.

Plasman na Evropsko prvenstvo sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, a još četiri dobit ćemo kroz četiri play-offa Lige nacija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.