Svijet se divi potezu Wijnalduma i De Jonga tokom meča Holandija - Estonija

Borba protiv rasizma

Svijet se divi potezu Wijnalduma i De Jonga tokom meča Holandija - Estonija

E. Škorić

Holandski reprezentativci odlučni su da se bore protiv rasizma, a večeras su još jednom to dokazali.

Nedavno je na utakmici holandske druge lige između Den Boscha i Exelcsiora zabilježen rasistički incident, što je šokiralo sve u toj zemlji, a reprezentativi Holandije odlučili su da uđu u borbu protiv rasizma.

Wijnaldum je u ponedjeljak na zvaničnoj presici Holandije, zajedno sa selektorom Ronaldom Koemanom, obećao da će on i saigrači, ako treba, napustiti stadion kada se s tribina začuju rasističke uvrede.

Nadalje, upravo je Wijnaldum večeras protiv Estonije zabio gol u šestoj minuti za 1:0, a onda je napravio sjajan potez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zajedno s Frenkiem De Jongom je otišao pred kameru, obojica su ispružili ruke i poručili da uopšte nije važna boja kože.

Top Komentari

United_HZ
Bravo momci!
1 2
Payton
svaka cast respekt
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi