UEFA delegirala najboljeg bh. sudiju

Irfan Peljto neće suditi sarajevski derbi?

A. Čaušević

I drugi ovosezonski okršaj Sarajeva i Željezničara prema svemu sudeći neće suditi najbolji bh. arbitar, Irfan Peljto. 

Sarajevo i Željezničar će se sastati u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase, a teško je vjerovati da će Peljto biti delegiran za taj susret.

Naime, UEFA je Peljtu zajedno s još trojicom bh. sudija odredila kao glavnog arbitra utakmice 5. kola Europa lige između St. Etienna i Genta.

Osim Peljte sudijsku pravdu na stadionu Geoffroy Guichard će dijeliti pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija je Admir Šehović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova sudijska postava je sudila već nekoliko evropskih mečeva ove takmičarske godine. S obzirom da ih UEFA konstanto delegira jasno je da svoj posao rade dobro te da sudijski komitet evropske federacije ozbiljno na njih računa.

Drugi ovosezonski sarajevski derbi igra se u subotu od 16 sati. Prvi, igran krajem augusta na stadionu Grbavica ubjedljivo je pripao Plavim koji su slavili s 5:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.