Klasa je vječna, a forma prolazna

Prepoznatljiva fraza dokazana

Klasa je vječna, a forma prolazna · Komentar

Admin Čaušević

Kao i sve životne sfere tako je i fudbalska igra prepuna prepoznatljivih fraza i nepisanih pravila koje u određenom trenutku dođu do izražaja. "Lopta je okrugla", "u fudbalu je sve moguće", "nije kraj dok sudija ne svira", su samo neke od njih...

Jedna od takvih je sigurno i ona famozna i milion puta izrečena: "Klasa je vječna, a forma prolazna." Da je to tako zaista tako u ovoj sezoni su potvrdila i dva "stara premijeligaška vuka" Mersudin Ahmetović (34) i Milan Đurić (37).

Iako su odavno zakoračili u jesen svoje karijere, to se na njihovim partijama uopšte ne primjeti. U dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige postignuta su ukupno četiri hat-tricka. Dva puta je to uspjelo Đuriću, a jednom Ahmetoviću. Osim dvojice "vetarana" tri gola na jednom meču postigao je i golobradi ofanzivac Radnika Vladimir Bradonjić (19).

O kvalitetu fudbala u BiH se može raspravljati, često se nema šta i vidjeti, međutim zahvaljujući "veteranima" Đuriću i Ahmetoviću poslije utakmice Radnika i Sarajeva se ima i o čemu pričati.

Veznjak Radnika je zablisto i minulog vikenda kada je kompletirao hat-trick protiv Mladosti i to drugi put ove sezone protiv ekipe iz Doboja kod Kaknja. Trenutno je na cifri od sedam golova i četiri asistencije.

Ahmetović je tri puta zatresao mrežu Širokog Brijega. Bila je to prava simultanka iskusnog napadača. "Standing ovation" tokom izmjene i čekanje 10-ak minuta navijača Bordo tima da pozdrave svog junaka možda najbolje govore kakvu je utakmicu odigrao. Računajući i ostale utakmice na svom kontu ima osam golova te asistenciju protiv Veleža prethodnog vikenda.

Đurićeva vizija, pasovi, jednostavna proigravanja, Ahmetovićevo postavljanje, igra leđima i kretanje u fazi napada su samo neki od vrlina ovih igrača koje bi k znanju trebali primiti mladi fudbaleri čije vrijeme tek dolazi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Đurića i Ahmetovića u Premijer ligi igra još niz fudbalera koji su ušli u četvrtu deceniju života i svojim potezima na terenu čine fudbal tako jednostavnom igrom.

Prije svih izdvajaju se Semir Štilić iz Željezničara te Stojan Vranješ iz Borca. Vrijedi istaknuti sjajnog štopera Slobodana Jakovljevića koji godinama predvodi odbranu Zrinjskog te veznjake Čelika Nermina Jamaka i Samira Bekrića koji je od dolaska u Slobodu podsjeća na svoje najbolje dane.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Sta Vranjes radi medju ovim igracima?Igrac koji daje golove samo iz penala ne moze biti majstor.
9 0
Chepich
Igraci iz nase lige i rijec klasa u istoj recenici hahahahaha
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi