Taylor pobijedio opaku bolest

Početkom godine mu otkrili rak, a u četvrtak će zaigrati za Manchester United?

Edmir Škorić

Mladi nogometaš Manchester Uniteda Max Taylor (19) bit će u kombinacijama za meč s Astanom.

Crveni vragovi u četvrtak gostuju kod Astane u susrestu Evropske lige, a na oduševljenje tamošnje sportske javnosti, navijača i svih sportskih radnika, Ole Gunnar Solskjaer je odlučio da u tim uvrsti Maxa Taylora.

Taylor je "upao" u tim Uniteda samo 12 mjeseci nakon što je započeo liječenje hemoterapijom. Njemu je dijagnosticiran rak, ali se dječak izborio s opakom bolešću.

Mladi nogometaš je početkom godine objavio fotografiju iz bolničke postelje, a klub je tada saopštio da je tijelo mladog igrača dobro reagovalo na liječnje hemoterapijom.

Dobio je podršku svih u Manchesteru i evo već u četvrtak možda zaigra protiv Astane. Ranije u oktobru je već igrao za U23 tim Manchester Uniteda, no sada čeka veliku šansu i u seniorskoj konkurenciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.