U strahu od Reala

Manchester City spremio novi ugovor Sterlingu

Čelnici Manchester Cityja namjeravaju Raheema Sterlinga nagraditi novim ugovorom, pišu inostrani mediji.

Engleski fudbaler u kontinuitetu pruža odlične partije u dresu Manchester Cityja, a na Etihadu čini sve kako bi ga i u budućnosti zadržali u svojim redovima i već mu spremaju novi, poboljšani, ugovor.

Na Otoku tvrde kako bi Sterling, ukoliko dvije strane postignu dogovor, na sedmičnom nivou imao zaradu od 350.000 funti i bio ujedno najplaćeniji igrač u historiji kluba.

"Pregovori između Sterlinga i Manchester Cityja oko novog dugoročnog ugovora već su počeli", piše se, između ostalog, navodeći kako na Etihadu ne žele riskirati s obzirom da sjajnog fudbalera želi i Real.

Ove sezone Sterling je za Manchester City zabio 14 pogodaka u 19 ligaških utakmica, a pritom je ubilježio i pet asistencija. Prije nego što je došao na Etihad igrao je za Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.