Žrijeb od 18.00 sati u Bukureštu

Zmajevi će danas saznati grupu za potencijalni Euro: Možemo proći katastrofalno...

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će saznati grupu za Evropsko prvenstvo, iako se tamo još nije ni plasirala.

Posljednja četiri učesnika Eura saznat ćemo krajem marta naredne godine a to će biti pobjednici lige A, lige B, lige C i lige D Lige nacija. Kuglice s natpisom 'pobjednik lige A', 'pobjednik lige B', 'pobjednik lige C', i 'pobjednik lige D' naći će se u večerašnjem žrijebu tako da će sve te ekipe već znati grupu prije nego što budu i znale hoće li igrati Euro.

Jedna od tih ekipa je naravno i naša Bosna i Hercegovina koja će u martu igrati play off lige B i to oba susreta na domaćem terenu pa s pravom možemo reći da smo prvi favorit za plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

A koga nam večerašnji žrijeb može donijeti? Jedno je sigurno, već znamo da smo u grupi s Španijom. Nekoliko je opcija kada su u pitaju ostale selekcije, neki scenariji su loši, neki malo bolji. Krenimo...

1. Španija, Francuska, Portugal, BiH

Idemo odmah krenuti od najteže moguće grupe. Obzirom da već znamo da smo u grupi s Španijom, onda nam ostaje da samo gledamo koga ćemo dobiti iz drugog i trećeg šešira.

U drugom šeširu ima nekoliko vrlo vrlo teških rivala, a Francuska, kao aktuelni prvak svijeta, je najteži.

Iz trećeg šešira također možemo izvući gotovo nepobjedivu ekipu, a to je Portugal.

U ovom slučaju naša grupa na Euru bi izgledala ovako: Španija, Francuska i Portugal.

2. Španija, Poljska/Rusija/Švicarska, Češka, BiH

Sada se okrećemo onoj lajlakšoj grupi. Iz drugog šešira priželjkujemo reprezentacije poput Poljske, Švicarske ili Rusije. Naravno, ove ekipe nisu nimalo naivne, ali su svakako lakši rivali od Francuske ili Hrvatske.

Kada je u pitanju treći šešir, najviše se nadamo Austriji ili Češkoj, ali ni reprezentacija poput Turske nas ne bi trebala prepasti previše.

Idealna grupa u najlakšem scenariju bi izgledala ovako: Španija, Rusija, Češka, BiH.

3. Španij, Hrvatska, Turska, BiH

Za kraj smo ostavili onu najzanimljiviju grupu.

Čini se da bi najinteresantniji protivnik iz drugog šešira bila Hrvatska, a iz trećeg Turska. Onda bi grupa izgledala ovako: Španija, Hrvatska, Turska i BiH.

Ova grupa svakako ne bi bila nimalo laka ali bi se mogli nadati da ćemo barem kao jedna od najboljih trećeplsiranih selekcija da se plasiramo u sljedeći krug.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.