Osimov pomoćnik isključen

Šta je Gušo uradio pa ga je Kaljanac poslao u svlačionicu?

Admin Čaušević

Pune ruke posla imao je sudija Haris Kaljanac na 140. sarajevskom derbiju između Sarajeva i Željezničara. 

Kaljanac je na ovom meču pokazao veliki broj žutih kartona, a zbog prigovora sudijama požutjeli su Amar Osim i Husref Musemić.

Sarajevski arbitar je u 28. minuti susreta sa klupe odstranio i Osimovog pomoćnika, Adnana Gušu.

Kako se navodi u zvaničnom zapisniku Gušo je psovao majku sudijskom timu zbog čega je ranije morao put svlačionice.

Crveni karton viđen je i u Bordo timu, poslije dva žuta kartona u 88. minuti isključen je Besim Šerbečić.

Kod FK Sarajevo je požutjelo šest igrača: Mirko Oremup, Amar Rahmanović, Darko Lazić, Dušan Hodžić, Benjamin Tatar i Bojan Letić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S javnim opomenama kod FK Željezničar susret je završio osam igrača: Enes Sipović, Mehmed Alispahić, Sinan Ramović, Siniša Stevanović, Kemal Osmanković, Semir Štilić, Srđan Stanić, Petar Bojo.

Inače, Kaljancu su asistirali Amer Macić i Amir Kadić. Dodatne sudije su bile Admir Šehović i Ermin Sivac, a četvrti Irfan Peljto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.